Головна / Земля / Колонії пінгвінів Аделі загрожує вимирання (відео)

Колонії пінгвінів Аделі загрожує вимирання (відео)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Оцініть статтю!)
Loading...
 
 

Колонії пінгвінів Аделі загрожує вимирання. Справжня драма розгортається за участю 10 тис. пінгвінів Аделі в антарктичній затоці з протилежного боку Австралії. Величезний блок льоду перекриває доступ птахам до їжі, яку вони виловлюють в морі. Вчені вже зафіксували тенденцію до того, що пінгвіни тут припинили розмножуватися. Про це повідомляє видання Antarctic Science.

Колонії пінгвінів Аделі загрожує вимирання (відео)

Перешкодою для пінгвінів на шляху до морської їжі став величезний айсберг, який носить назву B09B. Він з’явився в морі Співдружності в 2011 році і являє собою шматок льоду розміром з маленьку країну. Фахівці вже кілька років спостерігають за ситуацією, яка розвивається за сценарієм мультфільму «Роби ноги»: айсберг не просто позбавив пінгвінів природної їжі, але і змінив звичне тут природне середовище.

Дослідники з університету Південного Уельсу опублікували доповідь, з якої випливає, що ще близько століття тому тут було 100 тис. пінгвінів, зараз їх чисельність не перевищує 10 тис., і багато хто з них ніколи не відкладали яйця. На мисі Денісон склалася особливо тривожна ситуація. По мірі того, як крижина B09B розширюється, були зафіксовані нові факти зниження чисельності популяції пінгвінів.

За словами професора Кріса Терні з Університету Південного Уельсу, фахівці не мають жодного уявлення, як довго цей айсберг пробуде в морі Співдружності.

«Він може переміститися в цьому році чи може залишитися ще на багато десятиліть», – говорить учений.

Поки не зрозуміло, як птахи будуть добувати собі їжу, перспектива їх порятунку дуже мала: вирізані отвори під льоду будуть швидко замерзати.

Пінгвін Аделі отримав свою назву на честь дружини французького дослідника Жуля Дюмона-Дюрвиля, яку звали Адель. Основну частину раціону цього виду пінгвінів становить криль, головоногі і дрібна риба. У день пінгвіна Аделі потрібно близько 2 кг їжі. Щоб добути її, птах розвиває під водою швидкість більше 20 км/год.

Натхнення: earth-chronicles.ru

 
Loading...
comments powered by HyperComments