Головна / Фото / Дивовижні пінгвіни та місця їх проживання.

Дивовижні пінгвіни та місця їх проживання.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Оцініть статтю!)
Loading...
 
 
Дивовижні пінгвіни та місця їх проживання.

Пінгвіни – гарні, веселі і сміливі птиці. Вони незграбні на суші і дуже граціозні у воді. Багато людей вважають, що пінгвінів можна зустріти тільки в Антарктиді або в зоопарках, але це неправда. Тільки 3 види пінгвінів постійно живуть там, інші ж живуть в більш теплих краях. У цій статті 7 місць, де можна зустріти цих чудових птахів.

1. Антарктида

Імператорські пінгвіни починають розмножуватися взимку, коли температура опускається нижче -40°C.

Суворий континент з вічними льодами і температурами -40/60 градусів – постійне місце проживання лише 3 видів пінгвінів: Імператорського, Аделі і Антарктичного.

Пташенята імператорського пінгвіна.

Імператорський пінгвін – найбільший представник сімейства пінгвінових. Їх ріст, в середньому, 122 см, а вага — 45-60 кг Незважаючи на свої великі розміри, цей вид найбільш обережний і полохливий. Коли наближається небезпека, в колонії піднімається справжня паніка, — розбігаючись, пінгвіни навіть кидають свої яйця.

http://go.ad2upapp.com/afu.php?id=869299
Народження малюка Імператорського пінгвіна на цьому відео:

Російські полярники в Антарктиді жартома називають цих пінгвінів «аделькі» за їх сварливий характер.

Аделі – найпоширеніший вид пінгвінів. Вони відрізняються особливою довірливістю, а звичками віддалено нагадують людину. З березня по жовтень птиця кочує в океані, віддаляючись від місць гніздування на 600-700 км, а до початку полярного літа колоніями будують гнізда і висиджують потомство.

Антарктичний пінгвін — зразковий сім’янин.

Антарктичні пінгвіни мешкають на узбережжі Антарктиди, з боку Америки, до Південної Георгії, Буве і Баллена. Ці забавні птахи мають незвичайне забарвлення — від вуха до вуха їх шию прикрашає тонка чорна смужка, схожа на посмішку.

2. Африка

Очковий пінгвін — забавний мешканець Африки.

Очкові пінгвіни облюбували спекотне узбережжі Африки, яке омиває холодна Бенгельска течія. Сьогодні їх нараховують 140-180 тис. особин. Велика колонія пінгвінів мешкає на Мисі Доброї Надії. Багато туристів приїжджають туди, щоб подивитися на незвичайних мешканців, а самі пінгвіни, проживаючи поруч з людьми, стали більш товариськими. За розповідями мандрівників, вони близько підпускають до себе людей, а іноді з задоволенням риються в людських речах і можуть навіть вкрасти що-небудь.

Група Очкових пінгвінів.

Забави Африканських пінгвінів:

3. Узбережжя Австралії

Блакитний пінгвін — найменший представник пінгвінами.

Австралійського пінгвіна ще називають малим, блакитним, а в народі — ельфом за його незвичайне забарвлення. Це найменший вид: довжина тіла коливається в межах від 30 до 40 см, а вага близько 1 кг. Австралійські пінгвіни населяють острів Філліп-Айленд, який щорічно приваблює тисячі туристів щоденним Парадом пінгвінів. Тривалість цього веселого дійства 50 хвилин, більшу частину з яких маленькі пінгвіни витрачають на боротьбу з хвилями. Потім вони збираються в групи по 10 — 50 особин в прибої у води, і немов по команді починають розхитуючись, марширувати через пляж до піщаних пагорбах, де розташовані їхні нори.

Учасники Параду пінгвінів.

На цьому відео захоплюючий Парад Малих пінгвінів:

4. Узбережжя Аргентини

Марш Королівських пінгвінів.

Шетландські і Оркнейські острови населяють Королівські пінгвіни, які вважаються одними з найбільших пінгвінів на планеті, більше тільки Імператорські. Довжина тіла цієї пташки становить від 91 сантиметра до 1 метра. Незвичайні мешканці знаходяться під захистом влади країн Латинської Америки, що позитивно позначається на їх популяції.

Королівський пінгвін позує на тлі льодоходу.

5. Узбережжя Перу і Чилі

Пінгвін Гумбольдта готується до стрибка.

Пінгвіни Гумбольдта місцем свого проживання обрали перуанське узбережжя, а іноді їх можна зустріти на території Чилі. Велика колонія цих птахів розтягнулася від перуанського острова Фока до чилійського Альгарробо, де проходить холодна Перуанська течія. Чисельність пінгвінів Гумбольдта з кожним роком зменшується, зараз їх нараховується 12000 пар.

6. Південна Атлантика

Суворі Золотоволосі пінгвіни.

Вогняна земля, Фолклендські острови , а також узбережжя Чилі стали місцем проживання Золотоволосих пінгвінів. Колонії цих птахів є одними з найбільш великих і густонаселених серед всіх інших. Туристи приїжджають на острови, щоб помилуватися на цих кумедних птахів і послухати їхні незвичні пісні, якими самці приваблюють самок. Тут же можна зустріти представників іншого виду – Папуанских пінгвінів.

Найпоширеніший вид пінгвінів.

7. Архіпелаг Кемпбелл, Нова Зеландія

Один з найбільш рідкісних серед пінгвінових.

Острови від півдня Південного острова до архіпелагу Кемпбелл – місце проживання найбільш рідкісних Чудових пінгвінів. На відміну від інших особин, ці птахи мешкають парами і рідко збираються в колонії. Прекрасні пінгвіни вважаються вимираючими і знаходяться під охороною.

Натхнення: www.ecobyt.ru

 
Loading...
comments powered by HyperComments