Земля

Виявилося, що кажани неймовірні мандрівники

Австралійські вчені к своєму дослідженні виявили, що деякі види кажанів можуть за рік пролітати до 6000 кілометрів.

Image by Marion Wellmann from Pixabay

Дослідники вивчили три види кажанів з роду Pteropus (Pteropus alecto, Pteropus poliocephalus і Pteropus scapulatus). Вони надягли на них датчики супутникового стеження і протягом одного року могли детально вивчити пересування 201 особин. В результаті з’ясувалося, що в середньому кожна з них робить близько 5000 кілометрів на рік. Таким чином, ці тварини «подорожують» набагато більше від багатьох інших ссавців на планеті. Наприклад північні олені — карибу, які також є рекордсменами за кількістю подоланих кілометрів, роблять в середньому 1200 кілометрів на рік.

Кажани виду Pteropus більші за своїх побратимів. Їх вага може досягати одного кілограма, а розмах крил становитиме один метр. Вони не є хижаками й харчуються в основному пилком, насінням та нектаром.

Як вважають дослідники, ці характеристики роблять цих тварин важливим елементом в їх природному середовищі, оскільки можуть переносити насіння на великі відстані. При цьому вчені відзначають, що вони не мають якоїсь конкретної мети, коли літають, а скоріше є своєрідними кочівниками, які шукають рослини, що недавно розпустилися. Це відбувається вночі, а вдень вони, як і багато інших кажанів, сидять на деревах.

Натхнення: www.popmech.ru

Кнопка «Наверх»